Redactie

Anna van der Heijden

Anna is de hoofdredacteur van PIPA Mag en dus de persoon die ervoor zorgt dat alles geregeld wordt. Met haar talenten voor plannen en logisch nadenken houdt zij bij wie wat doet en wanneer dit af moet zijn. Als er een Excelsheet, een planning of een schema gemaakt moet worden, is zij je go-to person. Hiernaast schrijft ze ook artikelen welke gaan over onderwerpen waar zij gepassioneerd over is, zoals het intersectioneel feminisme. Haar idealistische kant heeft ze al van jongs af aan: op de middelbare school schreef ze al open brieven over immigratie, deed ze presentaties over racisme en verdiepte ze zich in dierenleed. Met PIPA hoopt ze ook anderen te inspireren om over dit soort thema’s na te denken. 

Déwi Hopman

Déwi is de vegan home-chef van PIPA Mag. Wanneer ze niet voor de klas staat, staat ze in de keuken of gooit ze haar Instagram vol met activistische en idealistische posts, waarbij ze hoopt dat anderen zich aangesproken voelen en de nodige veranderingen doorvoeren. Naast recepten, schrijft ze artikelen die gaan over onderwerpen die haar interesseren, zoals het milieu en dierenwelzijn. Ook in de klas maakt zij deze onderwerpen bespreekbaar, waarmee ze probeert om bewustwording te creëren bij de toekomstige wereldverbeteraars. Met PIPA hoopt ze mensen te stimuleren en te interesseren om keuzes te maken en patronen te creëren die bijdragen aan een wereld waarin iedereen nog lang zou wíllen en kúnnen leven.

Sabine Scharwachter

Sabine is samen met Anna oprichter van PIPA Mag. Ze helpt Anna met de hoofdredactie en doet daarnaast vooral eindredactie. Verder schrijft ze artikelen, meestal in de categorie Politiek & Maatschappij. In het dagelijks leven studeert ze Politicologie en is ze de voorzitter van DWARS (politieke jongerenorganisatie gelieerd aan GroenLinks). Sabine heeft al van jongst af aan een passie voor schrijven. Vroeger schreef ze graag verhaaltjes en op de middelbare school was ze een aantal jaar de hoofdredacteur van de schoolkrant. Nu combineert ze haar passie voor schrijven met haar passie voor politiek en activisme. Sabine kwam op het idee om PIPA Mag te beginnen, omdat er nog geen Nederlands (online) tijdschrift voor jonge mensen bestond dat politiek met lifestyle combineerde. Met PIPA hoopt Sabine een plek te creëren waar jongeren meer kunnen leren over hoe je de wereld kunt verbeteren.

Lot Benjamins

Lot helpt mee aan de visuals bij PIPA Mag. Ze studeert Fine Arts in Arnhem en is hier ook veel bezig met inclusiviteit en feminisme. Zoals elke hummusliefhebbende kunststudent is ook zij veel bezig met het milieu, maar dit uit zich wat minder in haar dagelijkse leven (behalve dan haar constante inspanningen om haar vrienden enthousiast te krijgen over havermelk). Met PIPA hoopt ze mensen aan te spreken en enthousiast te maken voor alles wat de feministische movement al jaren te bieden heeft (en havermelk).

Brittany Stephenson

Brittany beheert de socials van PIPA. Ze studeert Psychologie in Amsterdam. Onderwerpen die Brittany heel belangrijk vindt zijn onder andere inclusiviteit, diversiteit en identiteit. Door haar bi-culturele achtergrond weet ze als geen ander hoe uiteenlopend een identiteit kan zijn, en dat mensen echt niét te reduceren zijn tot een enkele of een paar hokjes. In haar vrije tijd danst ze graag, leest ze boeken en luistert ze podcasts. Door mee te werken aan PIPA hoopt Brittany de wereld een stukje wijzer en mooier te maken. 

Adriaan van der Heijden

Adriaan is de techneut van PIPA Mag. In het dagelijks leven studeert hij Communication and Multimedia Design en de kennis die hij daar opdoet past hij toe op het creëren van diverse websites en apps. De laatste tijd raakt hij steeds meer geïnteresseerd in maatschappelijke problemen zoals de klimaatcrisis (hij is vegetariër geworden) en de vluchtelingencrisis (hij probeert op de hoogte te zijn en gaat naar demonstraties). Met PIPA hoopt hij nog meer over politiek te leren en bij te dragen aan positieve verandering.

Veronique Scharwachter

Veronique richt zich voor PIPA Mag op de boekenrubriek, waarin ze allerlei soorten boeken aanraadt, zowel fictie als non-fictie, die politiek en/of sociaal interessant zijn. Daarnaast helpt ze waar nodig bij de eindredactie. Van iedereen die ze kent, is zij het meest bezig met lezen en verslindt ze het liefst de hele dag boeken. Maar ook houdt ze van schrijven, en heeft ze begin 2020 haar eerste boek ‘Studentendenken’ mogen uitbrengen. Als student van de twee bachelors Taal- en Cultuurstudies & Philosophy, Politics and Economics (PPE) streeft ze ernaar maatschappelijke problemen vanaf zo veel mogelijk invalshoeken te belichten en is ze geïnteresseerd in de relatie tussen filosofie en maatschappij.