PIPA Mag is een intersectioneel* platform dat open minded jongeren wil inspireren om zich in te zetten voor een duurzame, eerlijke en inclusieve wereld. Wij geloven dat jongeren het verschil kunnen maken.

 

Waarom?

Onze generatie staat voor enorme uitdagingen. De planeet raakt uitgeput, het klimaat warmt op en het milieu wordt vervuild. Ook neemt de ongelijkheid tussen arm en rijk toe en hangen je kansen nog te vaak af van je huidskleur, afkomst, gender, geaardheid, lichamelijke beperking en klasse. PIPA Mag wil een wereld creëren die respect heeft voor mens en natuur. Dat vraagt om creatieve vernieuwers en rebelse denkers, leiders en rolmodellen die niet bang zijn om het roer om te gooien.


Hoe?

Bij PIPA Mag geloven we dat bewustwording de eerste stap naar verandering is. Wij willen onze blik verruimen, het grotere plaatje laten zien en soms de onprettige waarheid onder ogen komen. We willen niet alleen kritisch kijken naar de maatschappij waarin leven, maar ook de tools bieden om zelf verandering te kunnen veroorzaken. Daarbij hebben we speciale aandacht voor de pioniers die ons inspireren om het compleet anders aan te pakken. Ook bieden we ruimte voor jouw unieke verhalen en ideeën, omdat we geloven dat we van elkaar kunnen leren.

Onze missie om samen met jou te strijden voor een betere wereld bereiken we door:

  1. Informatie over politiek-maatschappelijke thema’s toegankelijk en kritisch te bespreken;
  2. Jou de tools te bieden om de 21e eeuw op een bewuste en activistische manier te trotseren;
  3. Een podium te bieden voor inspirerende personen en duurzame, ethische en lokale initiatieven met een bijzonder verhaal en
  4. Jou de ruimte te geven om je eigen identiteit te ontdekken en ruimte in te nemen.

Waarom de naam ‘PIPA’?

De naam PIPA is gebaseerd op feministisch icoon Pippi Langkous en Marie Popelin, voorvechter voor onderwijs voor meisjes.


Meedoen?

Wil je graag je verhaal delen of een vraag stellen? Stuur een berichtje naar redactie@pipamag.nl. We leren je graag kennen!

 

  

 

*Intersectioneel is het besef dat jouw ervaring en positie in deze maatschappij afhangt van de manier waarop de onderdelen van jouw identiteit (afkomst, gender, klasse enzovoort) met elkaar samenhangen.